Home  //  Djk  //  CALMAN  //  BIOGRÁFIA

calman CALMAN emblematikus figurája a Fejér megyei elektronikus zenei szcénának és egyik legrégebbi ismert aktív Techno arca.
1997 óta lelkes lemezgyűjtő és aktív lemezlovas. 1999-től tagja lett a Jámbor testvérek által szervezett KER. buliknak, mely a Kereskedelmi sulit követően a VOK rendezvényközpontba költözött át és fiatalon 800-1000 fiatalt mozgatott meg eseményenként Techno lemezeivel!
2002-től Rexam-al közösen elindítják a Showdown party sorozatot, amely az országban először mutatja be a meghívott nemzetközi és hazai lemezlovasokkal együtt az akkor kibontakozó dark- és aszimmetrikus Techno stílust.
2006-ban kezdte el szervezni a TechnOpen szabadtéri party sorozatot, mely a környék egyik legnépszerűbb több helyszínes (Techno, House, DnB) elektronikus zenei mini fesztiválja lett az évek alatt.
2010-től a Time Machine party sorozat házigazdája lett és a rendezvény alapítójával, Jámbor Tomival, az évek óta tartó barátság most teljesedett ki a közös munkával :)

Az utóbbi években producerként is igyekszik nyomot hagyni a Magyar Techno színtéren. Első hivatalos megjelenése Gabeen-el közösen készített This is the real Showdown! c. zenéje volt a Backwater Community kiadónál, melyet azóta pár közös remix is követett (pl.: Green Velvet - Lalaland (Gabeen n Calman remix)), ill. egyénileg további megjelenések a magyar AudioExit netlabel vagy a mexikói FLU. kiadónál.
Híresen vinyl és Techno fanatikus. Szép számú otthoni lemezgyűjteményét mai napig is gazdagítja régi és újabb darabokkal.

Művészek, akikkel együtt játszott: 65D Mavericks (UK), Daho n Ginger (CZ), Loktibrada (SK), Makaton (UK), Makarov (CZ), Mike Vinyl (A), Mladen Tomic (BiH), Oscar Mulero (ESP), Paul 'Damage' Bailey (UK), Regis (UK), Sebastian Kramer (D), Steen (CZ), Takaaki Itoh (J), Toky (SK), Andro, Bernathy n Son, Budai, Coyote, Jay Cortez, Jay Lumen, Junkie & Hawky, Hot X, Igor Do'Urden, Isu, Kühl, Manic N, SanfranciscoBeat, Sikztah, Snake Sedrick